Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка

Руска кухня - Чебуреки
Чебуреките са кавказки специалитет - това са пържени мекици във формата на полумесец с пълнеж от месо. Пресните и топли чебуреки са чудесно мезе за бира.

Необходими продукти:
За тестото:
 - 4 чаши брашно
- 320 мл вода
- 1 с.л. водка (може и без нея)
- 1 яйце
- 2 с.л. олио
- 0.5 ч.л. сол

За пълнежа:
- 500 гр. кайма
- 200 гр. ситно настърган лук
- магданоз, черен пипер, кимион – по желание

От продуктите се замесва тесто като за мекици. Полученото тесто се дели на топки с големина на орех, от тях се разточват тънки мекички, горе долу колкото чинийка от сервиз за кафе. На половината се слага кайма, загръща се с другата половинка от кръгчето и краищата се слепват хубаво – най-добре става с виличка.
Чебуреките се пържат в гореща мазнина от двете страни до зачервяване.




Источник: http://www.bt-lady.com.ua/?articleID=2253
Категория: Кулинарна тетрадка | Добавил: jivi (23.01.2009) | Автор: Живка Петрова W
Просмотров: 3217 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]