Сряда
28.06.2017
02:19
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Моите зимни вечери...
Главная Регистрация Вход
Каталог статии »
Меню сайта

Категории раздела
Ако си тъжен [33]
Време за губене [19]
Градове и страни [20]
Детски кът [17]
Здраве и красота [33]
История [12]
Кулинарна тетрадка [23]
Култура и изкуство [26]
Литература [41]
Личности [27]
Образование [23]
Общество, Политика [30]
Психология [23]
Растения и животни [10]
Семейство и дом [30]
Технологии [28]
Философия [23]
Християнство [45]
Шеги и анекдоти [32]
Коледа и Нова година [50]

Статистика

Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка

Руска кухня - Чебуреки
Чебуреките са кавказки специалитет - това са пържени мекици във формата на полумесец с пълнеж от месо. Пресните и топли чебуреки са чудесно мезе за бира.

Необходими продукти:
За тестото:
 - 4 чаши брашно
- 320 мл вода
- 1 с.л. водка (може и без нея)
- 1 яйце
- 2 с.л. олио
- 0.5 ч.л. сол

За пълнежа:
- 500 гр. кайма
- 200 гр. ситно настърган лук
- магданоз, черен пипер, кимион – по желание

От продуктите се замесва тесто като за мекици. Полученото тесто се дели на топки с големина на орех, от тях се разточват тънки мекички, горе долу колкото чинийка от сервиз за кафе. На половината се слага кайма, загръща се с другата половинка от кръгчето и краищата се слепват хубаво – най-добре става с виличка.
Чебуреките се пържат в гореща мазнина от двете страни до зачервяване.




Источник: http://www.bt-lady.com.ua/?articleID=2253
Категория: Кулинарна тетрадка | Добавил: jivi (23.01.2009) | Автор: Живка Петрова W
Просмотров: 2666 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт

Поиск

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz