Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка

Йордановски лучник
Продукти  
250 гр сирене краве; 500 гр кори за баница; 1000 гр кромид лук стар; 2 бр. яйца; 250 мл олио; 1/2 гр черен пирер млян.

Приготвяне
1.Нарежете лука на филийки и го задушете в подсолена вода да омекне
2.Отцедете го и го размесете с натрошеното сирене, разбитите яйца и черния пипер
3.Наръсете корите с мазнина, слепете ги две по две, слагайте отгоре плънката и навийте на рула
4.Наредете ги на 'охлюв' в намазнена тава, поръсете отгоре с малко олио
5.Печете лучника в умерена фурна около 30 минути
6.Поднесете го топъл с кисело мляко
7.Лучникът може да направите и с кайма
8.Запържете я предварително добре - да е почти готова
9.Според поверието каймата, тъй като е смес от месото на различни животни, спомагала за сплотяването на семейството


Источник: http://bgkulinar.net/recepti.php?id=595
Категория: Кулинарна тетрадка | Добавил: jivi (06.01.2009) | Автор: bgkulinar.net
Просмотров: 558 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]