Вторник
17.10.2017
11:33
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Моите зимни вечери...
Главная Регистрация Вход
Каталог статии »
Меню сайта

Категории раздела
Ако си тъжен [33]
Време за губене [19]
Градове и страни [20]
Детски кът [17]
Здраве и красота [33]
История [12]
Кулинарна тетрадка [23]
Култура и изкуство [26]
Литература [41]
Личности [27]
Образование [23]
Общество, Политика [30]
Психология [23]
Растения и животни [10]
Семейство и дом [30]
Технологии [28]
Философия [23]
Християнство [45]
Шеги и анекдоти [32]
Коледа и Нова година [50]

Статистика

Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка

Йордановски лучник
Продукти  
250 гр сирене краве; 500 гр кори за баница; 1000 гр кромид лук стар; 2 бр. яйца; 250 мл олио; 1/2 гр черен пирер млян.

Приготвяне
1.Нарежете лука на филийки и го задушете в подсолена вода да омекне
2.Отцедете го и го размесете с натрошеното сирене, разбитите яйца и черния пипер
3.Наръсете корите с мазнина, слепете ги две по две, слагайте отгоре плънката и навийте на рула
4.Наредете ги на 'охлюв' в намазнена тава, поръсете отгоре с малко олио
5.Печете лучника в умерена фурна около 30 минути
6.Поднесете го топъл с кисело мляко
7.Лучникът може да направите и с кайма
8.Запържете я предварително добре - да е почти готова
9.Според поверието каймата, тъй като е смес от месото на различни животни, спомагала за сплотяването на семейството


Источник: http://bgkulinar.net/recepti.php?id=595
Категория: Кулинарна тетрадка | Добавил: jivi (06.01.2009) | Автор: bgkulinar.net
Просмотров: 529 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт

Поиск

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz