Събота
23.09.2017
09:23
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Моите зимни вечери...
Главная Регистрация Вход
Каталог статии »
Меню сайта

Категории раздела
Ако си тъжен [33]
Време за губене [19]
Градове и страни [20]
Детски кът [17]
Здраве и красота [33]
История [12]
Кулинарна тетрадка [23]
Култура и изкуство [26]
Литература [41]
Личности [27]
Образование [23]
Общество, Политика [30]
Психология [23]
Растения и животни [10]
Семейство и дом [30]
Технологии [28]
Философия [23]
Християнство [45]
Шеги и анекдоти [32]
Коледа и Нова година [50]

Статистика

Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка

Домашен пастет от пилешки дробчета
Необходими продукти:
  • 500 г пилешки дробчета
  • жълтъците на 2 твърдо сварени яйца
  • 1 малка глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с. л. олио
  • 20 г краве масло
  • 1 с. л. чубрица
  • 1 ч. л. соев сос
  • сол и черен пипер на вкус
 
Начин на приготвяне:
 
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват до златисто в олиото. Добавят се дробчетата и се задушават за 15 минути. Посолява се и се поръсва с чубрицата и черния пипер. Добавя се соевия сос.
Още докато сместта е топла се прибавя краве масло и се пасира.
Яйцата се сваряват, след което жълтъците се добавят към дробчетата и отново се пасира до получаване на хомогенна смес.
Пастетът може да се използва както по традиционния начен намазан на филии хляб, също и като плънка за приготвяне на различни предястия. Примерно, като подготвяте жълтъците за пастета, да отрежете внимателно яйцата на половинки, така че белтъците да се запазят като кошнички, които да напълните с така приготвения пастет.
 
Добър апетит!

Категория: Кулинарна тетрадка | Добавил: jivi (30.07.2011) | Автор: Живка Петрова
Просмотров: 1217 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт

Поиск

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz