Сряда
26.07.2017
20:35
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Моите зимни вечери...
Главная Регистрация Вход
Каталог статии »
Меню сайта

Категории раздела
Ако си тъжен [33]
Време за губене [19]
Градове и страни [20]
Детски кът [17]
Здраве и красота [33]
История [12]
Кулинарна тетрадка [23]
Култура и изкуство [26]
Литература [41]
Личности [27]
Образование [23]
Общество, Политика [30]
Психология [23]
Растения и животни [10]
Семейство и дом [30]
Технологии [28]
Философия [23]
Християнство [45]
Шеги и анекдоти [32]
Коледа и Нова година [50]

Статистика

Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Главная » Статьи » Коледа и Нова година

Коледен кекс със суха мая
Това е една преправена от мен рецепта за белгийски кекс. В оригиналния й вариант не се получи нищо, затова втория път реших да я "побългаря" и да направя кекса "както баба си знае". Запазени са само видовете продукти, а количеството и реда на смесването си е лично мое изобретение.
 
Необходими продукти:
  • 100 мл прясно мляко
  • 3 бр. яйца
  • 100 гр. краве масло
  • 1 ч.ч захар
  • 2 ч.ч брашно
  • 1/2 пак. суха мая
  • 1 ванилия
  • 1 щипка сол (може и без това)
  • 1/2 ч.ч. смлени или нарязани орехи
  • 1/2 ч.ч стафиди
 
Начин на приготвяне:
 
Яйцата се разбиват със захарта на гъста пяна. Добавя се млякото, разтопеното масло, брашното с маята и солта, ванилията. Накрая се добавят орехите и стафидите леко оваляни в брашно. Изсипва се във формата и около 30 минути се пече само отдолу, след което още 20-30 минути отгоре докато порозовее. Тъй като моята фурна не може да се пусне само на долен реотан, аз първоначално покрих съда с фолио. Температура на печене - 175 градуса.
Категория: Коледа и Нова година | Добавил: jivi (15.12.2010) | Автор: Живка Петрова
Просмотров: 1172 | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт

Поиск

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz