Сряда
13.12.2017
13:17
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Моите зимни вечери...
Главная Регистрация Вход
Каталог статии »
Меню сайта

Категории раздела
Ако си тъжен [33]
Време за губене [19]
Градове и страни [20]
Детски кът [17]
Здраве и красота [33]
История [12]
Кулинарна тетрадка [23]
Култура и изкуство [26]
Литература [41]
Личности [27]
Образование [23]
Общество, Политика [30]
Психология [23]
Растения и животни [10]
Семейство и дом [30]
Технологии [28]
Философия [23]
Християнство [45]
Шеги и анекдоти [32]
Коледа и Нова година [50]

Статистика

Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Главная » Статьи » Коледа и Нова година

Новогодишно ястие със свинско месо

Необходими продукти:
800 гр. свинско филе, 200 мл. бяло вино, 200 гр. кашкавал, 200 мл. заквасена сметана, 50 мл. олио, 2 супени лъжици брашно, суха мащерка, сол на вкус

Начин на приготвяне:
Филето се запържва в сгорещеното олио, прибавя се 300 мл. вода и се задушава на слаб огън до омекване на месото. След като е готово месото се вади от соса, нарязва се на ленти и подрежда в чинии за сервиране. Отгоре се настъргва кашкавал. Преди сервиране всяка порция се запича в микровълнова печка или парти грил.
В соса останал от печенето, се налива бялото вино в което е размито брашното и се вари няколко минути. Заквасената сметана се разбива и прибавя към соса, прибавя се солта и сухата мащерка стрита на ситно. Със соса се заливат приготвените филета.



Источник: http://www.recepti.abc-bg.net/index.php?catno=1
Категория: Коледа и Нова година | Добавил: jivi (16.12.2009)
Просмотров: 1072 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт

Поиск

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz