Неделя
30.04.2017
18:38
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Моите зимни вечери...
Главная Регистрация Вход
Каталог статии »
Меню сайта

Категории раздела
Ако си тъжен [33]
Време за губене [19]
Градове и страни [20]
Детски кът [17]
Здраве и красота [33]
История [12]
Кулинарна тетрадка [23]
Култура и изкуство [26]
Литература [41]
Личности [27]
Образование [23]
Общество, Политика [30]
Психология [23]
Растения и животни [10]
Семейство и дом [30]
Технологии [28]
Философия [23]
Християнство [45]
Шеги и анекдоти [32]
Коледа и Нова година [50]

Статистика

Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0

Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка

Стар фасул с кисело зеле
Продукти:
1 кисела зелка
1 чаена чаша фасул
3/4 ч. чаша олио
2 глави лук
1 лъжичка червен пипер
джоджен, сол
 
Приготвяне:
Фасулът се накисва в студена вода за 8-10 часа или се вари 1 час в малко вода, след което се изхвърля водата и се налива нова. Вари се до готовност с 2-3 суп. лъжици олио и съвсем малко сол, защото и киселото зеле е солено. Лукът и зелето се нарязват на ситно. В останалата мазнина се задушава първо лукът, а след малко се прибавя и зелето. Когато то омекне, се добавя изцеденият сварен фасул и червения пипер. Може да се добавят и 1-2 сушени люти чушлета. Разбърква се, изсипва се в тава и се запича 20 минути. След това се поръсва със сух джоджен.
 
Добър апетит!
 
Категория: Кулинарна тетрадка | Добавил: jivi (10.03.2011) | Автор: Живка Петрова
Просмотров: 965 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт

Поиск

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz