Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка |
Руска кухня - Чебуреки
Чебуреките са кавказки специалитет - това са пържени мекици във формата на полумесец с пълнеж от месо. Пресните и топли чебуреки са чудесно мезе за бира. Необходими продукти:
От продуктите се замесва тесто като за мекици. Полученото тесто се дели на топки с големина на орех, от тях се разточват тънки мекички, горе долу колкото чинийка от сервиз за кафе. На половината се слага кайма, загръща се с другата половинка от кръгчето и краищата се слепват хубаво – най-добре става с виличка. Чебуреките се пържат в гореща мазнина от двете страни до зачервяване. Источник: http://www.bt-lady.com.ua/?articleID=2253 | |
Просмотров: 3273 | |
Всего комментариев: 0 | |