Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка |
В категории материалов: 23 Показано материалов: 1-10 |
Страницы: 1 2 3 » |
Сортировать по: Преглед
Кулинарна тетрадка |
Преглед: 600 |
Добавил: jivi |
Дата: 07.07.2014
| Рейтинг: 5.0/1
| Коментари (0)
|
![]() Пастета може да се използва както по традиционния начен намазан на филии хляб, също и като плънка за приготвяне на различни предястия.
Кулинарна тетрадка |
Преглед: 1598 |
Author: Живка Петрова |
Добавил: jivi |
Дата: 30.07.2011
| Рейтинг: 5.0/1
| Коментари (0)
|
![]() Продукти: 1 малка кисела зелка, 1 чаена чаша фасул, 3/4 ч. чаша олио, 2 глави лук, 1 лъжичка червен пипер, джоджен, сол
Фасулът се накисва в студена вода за 10 -12 часа, след това се сварява в малко вода с 2-3 суп. лъжици олио.
Кулинарна тетрадка |
Преглед: 1525 |
Author: Живка Петрова |
Добавил: jivi |
Дата: 10.03.2011
| Рейтинг: 0.0/0
| Коментари (0)
|
![]()
Кулинарна тетрадка |
Преглед: 1261 |
Author: Фитнес Инструктор |
Добавил: jivi |
Дата: 09.03.2011
| Рейтинг: 0.0/0
| Коментари (0)
|
![]() Начин на приготвяне...
Кулинарна тетрадка |
Преглед: 1505 |
Добавил: jivi |
Дата: 24.11.2010
| Рейтинг: 0.0/0
| Коментари (0)
|
![]() Истинският виенски шницел е с размер, който му позволява да стърчи лекичко извън чинията. Според виенчани панировката трябва да седи свободно като костюм за джогинг, а не плътно да прилепва към месото като водолазен костюм. Готовият шницел задължително се поръсва с лимонов сок, като за целта се сервира с четвъртинка от лимон. Задължителните гарнитури са зелена салата, картофена салата, салата от краставици или задушени с много магданоз картофи. Виенчани хапват любимия си шницел задължително с бира на обяд и с червено вино на вечеря.
Кулинарна тетрадка |
Преглед: 2523 |
Author: Живка Петрова |
Добавил: jivi |
Дата: 05.05.2010
| Рейтинг: 0.0/0
| Коментари (0)
|
![]()
Кулинарна тетрадка |
Преглед: 1114 |
Author: Живка Петрова |
Добавил: jivi |
Дата: 18.07.2009
| Рейтинг: 5.0/1
| Коментари (0)
|
В класическият вариант супата е микс от свежи зеленчуци (краставици, зелен лук, репички), варени картофи и яйца, шунка (сух салам или сухо месо) и квас. Алтернативните варианти могат да се направят с друга течност вместо квас (кефир, сурватка, бира, разреден оцет, разреден йогурт и др.). Съставките се нарязват на малки кубчета и се смесват с кваса преди ядене. Въпреки че съставките са подобни на тези в руската салата, вкусът на окрошката е много по-различен от този на салатата. Окрошката се смята за идеална за лятото, тъй като е освежаваща. Може да се яде и с млечна сметана и/или горчица.
Кулинарна тетрадка |
Преглед: 1762 |
Добавил: jivi |
Дата: 03.07.2009
| Рейтинг: 0.0/0
| Коментари (0)
|
Класическа рецепта за руло от кайма с плънка от яйца, моркови и кисели краставички. Каймата
се поставя върху алуминиево фолио или влажна кърпа и се
разстила в овална форма с дебелина 1 см. В единия край се редят
моркови, яйца и нарязана на ивички кисела краставичка. Чрез повдигане
на кърпата внимателно се оформя руло.
Кулинарна тетрадка |
Преглед: 1151 |
Author: Живка Петрова |
Добавил: jivi |
Дата: 31.05.2009
| Рейтинг: 0.0/0
| Коментари (0)
|
Продукти: 1 кг. свежи тиквички (4 броя); 1 кофичка кисело мляко (400 гр.); 2 стръка пресен чесън ( 2-3 скилидки стар); 1/2 връзка копър; сол на вкус; брашно за паниране; олио за пържене.
Кулинарна тетрадка |
Преглед: 1882 |
Author: Живка Петрова |
Добавил: jivi |
Дата: 05.05.2009
| Рейтинг: 0.0/0
| Коментари (0)
|