Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка |
Домашен пастет от пилешки дробчета
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват до златисто в олиото. Добавят се дробчетата и се задушават за 15 минути. Посолява се и се поръсва с чубрицата и черния пипер. Добавя се соевия сос.
Още докато сместта е топла се прибавя краве масло и се пасира.
Яйцата се сваряват, след което жълтъците се добавят към дробчетата и отново се пасира до получаване на хомогенна смес.
Пастетът може да се използва както по традиционния начен намазан на филии хляб, също и като плънка за приготвяне на различни предястия. Примерно, като подготвяте жълтъците за пастета, да отрежете внимателно яйцата на половинки, така че белтъците да се запазят като кошнички, които да напълните с така приготвения пастет.
Добър апетит!
| |
Просмотров: 1619 | |
Всего комментариев: 0 | |