Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка

Домашен пастет от пилешки дробчета
Необходими продукти:
  • 500 г пилешки дробчета
  • жълтъците на 2 твърдо сварени яйца
  • 1 малка глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с. л. олио
  • 20 г краве масло
  • 1 с. л. чубрица
  • 1 ч. л. соев сос
  • сол и черен пипер на вкус
 
Начин на приготвяне:
 
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват до златисто в олиото. Добавят се дробчетата и се задушават за 15 минути. Посолява се и се поръсва с чубрицата и черния пипер. Добавя се соевия сос.
Още докато сместта е топла се прибавя краве масло и се пасира.
Яйцата се сваряват, след което жълтъците се добавят към дробчетата и отново се пасира до получаване на хомогенна смес.
Пастетът може да се използва както по традиционния начен намазан на филии хляб, също и като плънка за приготвяне на различни предястия. Примерно, като подготвяте жълтъците за пастета, да отрежете внимателно яйцата на половинки, така че белтъците да се запазят като кошнички, които да напълните с така приготвения пастет.
 
Добър апетит!

Категория: Кулинарна тетрадка | Добавил: jivi (30.07.2011) | Автор: Живка Петрова
Просмотров: 1619 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]