Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка

Руло Стефани
Необходими продукти:
  • 1 кг кайма
  • 1 бр. яйце
  • 5 г чубрица
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 с.л. (10 мл) олио
За плънката:
  • 2 бр. кисели краставички
  • 2 бр. моркови
  • 3 бр. яйца
  • галета за поръсване
  • 50 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Каймата се омесва с яйцето, магданоза и чубрицата и се оставя да отлежи 10 минути.
Морковите се варят в подсолена вода 10 минути и се нарязват на пръчици. Трите  яйца се сваряват, обелват се и се нарязват на половинки.
Каймата се поставя върху алуминиево фолио или влажна кърпа и се разстила в овална форма с дебелина 1 см. В единия край се редят моркови, яйца и нарязана на ивички кисела краставичка. Чрез повдигане на кърпата внимателно се оформя руло. Поставя се в тава, така че да лежи върху страната, където е затворено. В тавата се наливат олиото и малко вода. Пече се 45-50 минути в предварително загрята на 180 С фурна. Поръсва се с кашкавал и се запича още 10 минути.
Категория: Кулинарна тетрадка | Добавил: jivi (31.05.2009) | Автор: Живка Петрова
Просмотров: 1169 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]