Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка

Пържени тиквички с кисело мляко
Продукти за 4 порции:
1 кг. свежи тиквички (4 броя)
1 кофичка кисело мляко (400 гр.)
2 стръка пресен чесън ( 2-3 скилидки стар)
1/2 връзка копър
сол на вкус
брашно за паниране
олио за пържене

Начин на приготвяне:

1.Тиквичките се измиват старателно и се нарязват на колелца с дебелина 0,7 см. Посоляват се и се оставят да пуснат сока си около половин час.
2.Колелцата се панират старателно и обилно с брашно, след което се оставят двайсетина минути да се овлажни панировката.
3.Изпържват се тиквичките в силно загряла мазнина, в голям тиган, като се обръщат от двете страни.
4. Киселото мляко се разбърква с нарязания на ситно и счукан с малко сол чесън, както и с нарязания на ситно копър и 2 с.л. олио от тигана, където са пържени тиквичките.
5.Тиквичките се поднасят в чинии, а соса отделно, в купички. (Всяко парченце тиквичка се потапя в соса и тогава се консумира. Така хрупкавата коричка се запазва до последно.)


Категория: Кулинарна тетрадка | Добавил: jivi (05.05.2009) | Автор: Живка Петрова
Просмотров: 1713 | Теги: http://www.gotvetesmen.com/forum/in | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]