Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка |
Пържени тиквички с кисело мляко
Продукти за 4 порции:
1 кг. свежи тиквички (4 броя) 1 кофичка кисело мляко (400 гр.) 2 стръка пресен чесън ( 2-3 скилидки стар) 1/2 връзка копър сол на вкус брашно за паниране олио за пържене Начин на приготвяне: 1.Тиквичките се измиват старателно и се нарязват на колелца с дебелина 0,7 см. Посоляват се и се оставят да пуснат сока си около половин час. 2.Колелцата се панират старателно и обилно с брашно, след което се оставят двайсетина минути да се овлажни панировката. 3.Изпържват се тиквичките в силно загряла мазнина, в голям тиган, като се обръщат от двете страни. 4. Киселото мляко се разбърква с нарязания на ситно и счукан с малко сол чесън, както и с нарязания на ситно копър и 2 с.л. олио от тигана, където са пържени тиквичките. 5.Тиквичките се поднасят в чинии, а соса отделно, в купички. (Всяко парченце тиквичка се потапя в соса и тогава се консумира. Така хрупкавата коричка се запазва до последно.) | |
Просмотров: 1899 | | |
Всего комментариев: 0 | |