Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка |
Салата Табуле
Продукти:
4 връзки магданоз 1 лимон (или повече, ако обичате по-кисело) 50 гр. (за диетичния) или 100 гр. (за хрнаителния вариант) булгур 300 гр. сурови белени домати 3 с.л. зехтин Сол на вкус Булгурът се слага в гореща вода да ври около 20 миниту. Приготвяне:
Сокът на лимона, зехтинът и солта се смесват в купа за салата, разбъркват се. Магданозът се реже на много ситно и се добавя към соса в купата, като може да се добавя постоянно и да се разбърква след всяко добавяне, защото така салатата Табуле става по-вкусна.
Доматите се обелват и се нарязват на много ситно, прибавят се към магданоза. Накрая се прибавя булгурът. Всичко се разбърква и може да се остави за 15 минути в хладилника. Може да се добави ситно нарязан пресен чесън или пасиран стар чесън, 20 гр. ядки или семена – слънчоглед или сусам, 1-2 сварени яйца, ситно нарязани, ситно нарязан лук. Ако сложите повече булгур, салатата си става доста хранителна и може да се консумира като лека вечеря. Источник: http://fitnesinstruktor.com/category/%d1%80%d0%b5%d1%86%d0%b5%d0%bf%d1%82%d0%b8/ | |
Просмотров: 1279 | |
Всего комментариев: 0 | |