Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка

Стар фасул с кисело зеле
Продукти:
1 кисела зелка
1 чаена чаша фасул
3/4 ч. чаша олио
2 глави лук
1 лъжичка червен пипер
джоджен, сол
 
Приготвяне:
Фасулът се накисва в студена вода за 8-10 часа или се вари 1 час в малко вода, след което се изхвърля водата и се налива нова. Вари се до готовност с 2-3 суп. лъжици олио и съвсем малко сол, защото и киселото зеле е солено. Лукът и зелето се нарязват на ситно. В останалата мазнина се задушава първо лукът, а след малко се прибавя и зелето. Когато то омекне, се добавя изцеденият сварен фасул и червения пипер. Може да се добавят и 1-2 сушени люти чушлета. Разбърква се, изсипва се в тава и се запича 20 минути. След това се поръсва със сух джоджен.
 
Добър апетит!
 
Категория: Кулинарна тетрадка | Добавил: jivi (10.03.2011) | Автор: Живка Петрова
Просмотров: 1548 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]