Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка |
Стар фасул с кисело зеле
Продукти:
1 кисела зелка
1 чаена чаша фасул 3/4 ч. чаша олио 2 глави лук 1 лъжичка червен пипер джоджен, сол Приготвяне:
Фасулът се накисва в студена вода за 8-10 часа или се вари 1 час в малко вода, след което се изхвърля водата и се налива нова. Вари се до готовност с 2-3 суп. лъжици олио и съвсем малко сол, защото и киселото зеле е солено. Лукът и зелето се нарязват на ситно. В останалата мазнина се задушава първо лукът, а след малко се прибавя и зелето. Когато то омекне, се добавя изцеденият сварен фасул и червения пипер. Може да се добавят и 1-2 сушени люти чушлета. Разбърква се, изсипва се в тава и се запича 20 минути. След това се поръсва със сух джоджен.
Добър апетит!
| |
Просмотров: 1548 | |
Всего комментариев: 0 | |