Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка

Горещ шоколад - изкусителна рецепта

Нужни продукти:

- 75 г тъмен (натурален) шоколад
- 250 мл прясно мляко
- 150 мл сметана
- 1 шушулка ванилия (може и есенция 1-2 капки или ванилена захар )
- 2 ч.л. захар
- бита сметана, настърган шоколад или какао на прах (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Сложете в подходящ съд млякото, сметаната, начупения на парченца шоколад, захарта и ванилията. Загрейте бавно, като разбърквате непрекъснато, докато шоколадът се разтопи. Трябва да се получи кремообразна консистенция.

2. Разсипете в чаши. Може да украсите с бита сметана, настърган шоколад или да поръсите с какао.

Вкусна идея:

Ако не обичате натурален шоколад, може да го смените с млечен или с пълнеж, но тогава сложете около 100 грама и по-малко захар (даже може и съвсем без). А почитателите на белия шоколад просто трябва да не слагат допълнително никаква захар, той е достатъчно сладък сам по себе си.

В горещата напитка може да добавите алкохол по желание – ликьор, коантро или малко уиски или коняк.



Источник: http://www.purvite7.bg/articles/view/3163/goresht_shokolad_za_hladnite_dni.html?rc=10
Категория: Кулинарна тетрадка | Добавил: jivi (07.07.2014) W
Просмотров: 617 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]