Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка |
Пълнени филийки
Продукти за 2 бр.: Две филии хляб; по около 50 грама шпек салам, сирене и кашкавал, 2
яйца, около половин чаена чаша настъргани или пасирани
домати (посолени), чубрица за поръсване, 1 с.л олио, 2 с.л. краве масло
В средата на филийките се изрязва дупка. Яйцата се разбиват леко, смесват се със сиренето, кашкавала и салама (нарязани на дребни кубчета). Трябва да се получи гъстичка смес. В тефлонов тиган се загряват олиото и маслото. Филийките се натопяват в доматите за бързо (да не поемат много домати) и се слагат в загрятата мазнина. В дупката се изсипва сместта. Когато се зачервят добре и пълнежът се стегне, се обръщат от другата страна. Изваждат се и се поръсват с чубрица. Бързи, лесни и мнооого вкусни! | |
Просмотров: 1127 | |
Всего комментариев: 0 | |