Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка

Чийзкейк
Продукти:
за блата:
* 300 г бисквити    * 100-150 г краве масло
за плънката:
* 500 г сирене маскарпоне     * 200 мл сметана 33-35%   * 300 г захар   * 7 ч.л. желатин



Начин на приготвяне
1. Разтопете маслото.
2. Смелете бисквитите или ги натрошете ситно.
3. Смесете маслото и бисквитеното брашно и объркайте добре, за да се получи еднородна смес.
4. Поставете сместа в тавичка (диаметър 24-28 см), трамбовайте добре и оставете в хладилника докато приготвите плънката.
5. Желатина пригответе според указанието на опаковката. Ако не е указано, накиснете го за 1 час в хладка вода, след това сложете на котлона и затоплете, но не го оставяйте до кипене. Изчакайте да се охлади преди употреба.
 6. Маскарпонето разбийте със захарта.
7. Добавете желатина и хубаво разбъркайте. Може да добавите плодове.
8. Разбийте сметаната и смесете с маскарпонето и захарта.
9. Излейте крема върху бисквитената основа, изравнете, поставете в хладилник за 3-4 часа.
10. Украсете по вкус и сервирайте.

Добър апетит!
Категория: Кулинарна тетрадка | Добавил: jivi (11.12.2008) | Автор: Живка Петрова
Просмотров: 941 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]