Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка |
Чийзкейк
Продукти: за блата: * 300 г бисквити * 100-150 г краве масло за плънката: * 500 г сирене маскарпоне * 200 мл сметана 33-35% * 300 г захар * 7 ч.л. желатин Начин на приготвяне 1. Разтопете маслото. 2. Смелете бисквитите или ги натрошете ситно. 3. Смесете маслото и бисквитеното брашно и объркайте добре, за да се получи еднородна смес. 4. Поставете сместа в тавичка (диаметър 24-28 см), трамбовайте добре и оставете в хладилника докато приготвите плънката. 5. Желатина пригответе според указанието на опаковката. Ако не е указано, накиснете го за 1 час в хладка вода, след това сложете на котлона и затоплете, но не го оставяйте до кипене. Изчакайте да се охлади преди употреба. 6. Маскарпонето разбийте със захарта. 7. Добавете желатина и хубаво разбъркайте. Може да добавите плодове. 8. Разбийте сметаната и смесете с маскарпонето и захарта. 9. Излейте крема върху бисквитената основа, изравнете, поставете в хладилник за 3-4 часа. 10. Украсете по вкус и сервирайте. Добър апетит!
| |
Просмотров: 941 | |
Всего комментариев: 0 | |