за 5 порции
Продукти:
- 5 стръка праз лук
- 3 яйца
- 50 г галета или брашно
- 150 мл мазнина за пържене
- 60 мл прясно мляко
- сол на вкус
Начин на приготвяне: - Изчистете праза и го нарежете на парчета, дълги около 5-6 см и сварете в подсолена вода, докато омекне.
- Отцедете го след това добре от водата.
- Посплескайте с лъжица всяко парче праз лук, потопете го в
разбитите яйца с прясното мляко, а след това в галетата или брашното и
пак в яйцата.
- Изпържете го до златисто.
- Панирания праз лук поднесете със доматен сос, салата от туршия или бъркани яйца със сирене.
Источник: http://recepti.rozali.com/yastia-bezmesni/p6416.html |