Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка

Паниран праз лук
за 5 порции

Продукти:
  • 5 стръка праз лук
  • 3 яйца
  • 50 г галета или брашно
  • 150 мл мазнина за пържене
  • 60 мл прясно мляко
  • сол на вкус
Начин на приготвяне:
  • Изчистете праза и го нарежете на парчета, дълги около 5-6 см и сварете в подсолена вода, докато омекне.
  • Отцедете го след това добре от водата.
  • Посплескайте с лъжица всяко парче праз лук, потопете го в разбитите яйца с прясното мляко, а след това в галетата или брашното и пак в яйцата.
  • Изпържете го до златисто.
  • Панирания праз лук поднесете със доматен сос, салата от туршия или бъркани яйца със сирене.




Источник: http://recepti.rozali.com/yastia-bezmesni/p6416.html
Категория: Кулинарна тетрадка | Добавил: jivi (18.12.2008)
Просмотров: 836 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]