Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка |
Продукти: 200 гр. пълнозърнесто брашно; 100 гр. вода; 60 мл. прясно (студено) пресован зехтин; 500 гр. тиква; 100 гр. орехи; 2 ч.л. лъжичка канела. От брашното и водата се прави тесто, от което се точат пет броя кори. Сварена, тиквата се настъргва, поръсва се със счукани орехи и канела и се слага по корите. След изпичане по желание можете да поръсите тиквеника с мед. Ястието има умерено съдържание на въглехидрати с умерен гликемичен индекс. Индексът на гликемично зареждане е умерен. Фибрите съставляват 5% от масата на тиквеника, което е в рамките на златния стандарт. Ястието има ниско съдържание на протеин, които е с непълноценен аминокиселинен състав. Тиквеникът има високо съдържание на мазнини с изцяло растителен произход. Вкусът на ястието е слабо сладникав, усеща се ароматът на зехтина, примесен с този на орехите и канелата. Може да консумирате тиквеника с нискомаслени кисели млека, нискомаслени сирена или постни меса. Комбинацията от една порция тиквеник (110 гр.) и чаша вкусен протеинов шейк е изключително добра идея. Источник: http://www.bb-team.org/author/3/ | |
Просмотров: 860 | |
Всего комментариев: 0 | |