Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка

Торта “София”
Продукти:

за блата:

1 пакет бисквити трошливи
100 гр. краве масло или маргарин
1. с.л. какао
орехи по желание

за крема:

500 мл. сметана квасена
плодове по желание
20 гр. желатин ванилия
лимонова кора захар

Начин на приготвяне:

1/2 чаена чаша бисквитите се натрошават и се разбъркват с маслото, предварително разтопено.
Намачква се и се поставя на дъното на тортена форма като добре се изравнява натискайки с ръка.
Сметаната се разбива със захарта, прибавят се ароматите.
Желатина предварително се разтопява на водна баня и се прибавя към сметаната.
Сместа се изсипва върху бисквитите.
Укарасява се по вкус - плодове стафиди, сладко.
Слага се в хладилника да се желира.




Источник: http://recepti.rozali.com/torti/p4108.html
Категория: Кулинарна тетрадка | Добавил: jivi (30.12.2008) | Автор: София
Просмотров: 1134 | Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]