Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка |
Торта “София”
Продукти: за блата: 1 пакет бисквити трошливи 100 гр. краве масло или маргарин 1. с.л. какао орехи по желание за крема: 500 мл. сметана квасена плодове по желание 20 гр. желатин ванилия лимонова кора захар Начин на приготвяне: 1/2 чаена чаша бисквитите се натрошават и се разбъркват с маслото, предварително разтопено. Намачква се и се поставя на дъното на тортена форма като добре се изравнява натискайки с ръка. Сметаната се разбива със захарта, прибавят се ароматите. Желатина предварително се разтопява на водна баня и се прибавя към сметаната. Сместа се изсипва върху бисквитите. Укарасява се по вкус - плодове стафиди, сладко. Слага се в хладилника да се желира. Источник: http://recepti.rozali.com/torti/p4108.html | |
Просмотров: 1134 | |
Всего комментариев: 0 | |