Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка |
Йордановски лучник
Продукти 250 гр сирене краве; 500 гр кори за баница; 1000 гр кромид лук стар; 2 бр. яйца; 250 мл олио; 1/2 гр черен пирер млян. Приготвяне 1.Нарежете лука на филийки и го задушете в подсолена вода да омекне 2.Отцедете го и го размесете с натрошеното сирене, разбитите яйца и черния пипер 3.Наръсете корите с мазнина, слепете ги две по две, слагайте отгоре плънката и навийте на рула 4.Наредете ги на 'охлюв' в намазнена тава, поръсете отгоре с малко олио 5.Печете лучника в умерена фурна около 30 минути 6.Поднесете го топъл с кисело мляко 7.Лучникът може да направите и с кайма 8.Запържете я предварително добре - да е почти готова 9.Според поверието каймата, тъй като е смес от месото на различни животни, спомагала за сплотяването на семейството Источник: http://bgkulinar.net/recepti.php?id=595 | |
Просмотров: 893 | |
Всего комментариев: 0 | |