Главная » Статьи » Коледа и Нова година |
Коледна питка
Продукти: 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца, чаена лъжичка сода за хляб, също толкова сол и захар и около 2 суп. лъжици олио, брашно.
Начин на приготвяне: Всичко разбъркваш в дълбока купа и прибавяш брашно - колкото поеме (може би около килограм и половина). Меси до получаване на сравнително твърдо и не много лепкаво тесто. Оформи питка и я постави в тавичка. Поръси с брашно и продупчи с вилица на няколко места тестото (хаотично или във форма) до дъното на тавичката. Не чакай да втаса, а директно постави в загрята на 180 градуса фурна и печи около 25 минути. Като изпечеш, прехвърли питката в чиста кърпа и я завий, та да си обиколи нивката - както се казва. Сервира се със сирене и шарена сол. Приятен апетит! | |
Просмотров: 2287 | |
Всего комментариев: 0 | |