Главная » Статьи » Коледа и Нова година |
Коледен кекс със суха мая
Това е една преправена от мен рецепта за белгийски кекс. В оригиналния й вариант не се получи нищо, затова втория път реших да я "побългаря" и да направя кекса "както баба си знае". Запазени са само видовете продукти, а количеството и реда на смесването си е лично мое изобретение.
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта на гъста пяна. Добавя се млякото, разтопеното масло, брашното с маята и солта, ванилията. Накрая се добавят орехите и стафидите леко оваляни в брашно. Изсипва се във формата и около 30 минути се пече само отдолу, след което още 20-30 минути отгоре докато порозовее. Тъй като моята фурна не може да се пусне само на долен реотан, аз първоначално покрих съда с фолио. Температура на печене - 175 градуса.
| |
Просмотров: 1639 | |
Всего комментариев: 0 | |