Необходими продукти: 800 гр. свинско филе, 200 мл. бяло вино, 200 гр. кашкавал, 200 мл. заквасена сметана, 50 мл. олио, 2 супени лъжици брашно, суха мащерка, сол на вкус
Начин на приготвяне: Филето се запържва в сгорещеното олио, прибавя се 300 мл. вода и се задушава на слаб огън до омекване на месото. След като е готово месото се вади от соса, нарязва се на ленти и подрежда в чинии за сервиране. Отгоре се настъргва кашкавал. Преди сервиране всяка порция се запича в микровълнова печка или парти грил. В соса останал от печенето, се налива бялото вино в което е размито брашното и се вари няколко минути. Заквасената сметана се разбива и прибавя към соса, прибавя се солта и сухата мащерка стрита на ситно. Със соса се заливат приготвените филета.
Источник: http://www.recepti.abc-bg.net/index.php?catno=1 |