Главная » Статьи » Коледа и Нова година |
Постни лозови сарми с ориз и булгур за Коледната трапеза
Продукти:
Начин на приготвяне:
Нарязваме две-три глави лук и задушаваме в 1-2 лъжици олио, после прибавяме настърганите домати и доматеното пюре, ориза и булгура, предварително накиснат във вода. Добавяме нарязаните на ситно копър, магданоз и гюзум и накрая - черния пипер и сока от половината лимон. Завиваме сармите, като се стараем да бъдат еднакви и приятни на вид. Слагаме лъжица олио на дъното на тенджерата и част от дръжките на подправките, върху тях - два-три лозови листа и подреждаме сармите. Заливаме с 2 и 1/2 ч.ч. вода и 1-2 лъжици олио, покриваме с чиния и варим на тих огън до сваряването на ориза и булгура - около 20 мин. Сварените сарми подреждаме в стъклена купа и заливаме със сока на другата половина от лимона. Подходящи са за коледната трапеза.
Источник: http://www.varnautre.bg/lets-cook-together/item/18221-най-вкусните-лозови-сарми | |
Просмотров: 2710 | |
Всего комментариев: 0 | |