Четвъртък
17.08.2017
23:24
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Моите зимни вечери...
Главная Регистрация Вход
Каталог статии »
Меню сайта

Категории раздела
Ако си тъжен [33]
Време за губене [19]
Градове и страни [20]
Детски кът [17]
Здраве и красота [33]
История [12]
Кулинарна тетрадка [23]
Култура и изкуство [26]
Литература [41]
Личности [27]
Образование [23]
Общество, Политика [30]
Психология [23]
Растения и животни [10]
Семейство и дом [30]
Технологии [28]
Философия [23]
Християнство [45]
Шеги и анекдоти [32]
Коледа и Нова година [50]

Статистика

Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка

Руло Стефани
Необходими продукти:
  • 1 кг кайма
  • 1 бр. яйце
  • 5 г чубрица
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 с.л. (10 мл) олио
За плънката:
  • 2 бр. кисели краставички
  • 2 бр. моркови
  • 3 бр. яйца
  • галета за поръсване
  • 50 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Каймата се омесва с яйцето, магданоза и чубрицата и се оставя да отлежи 10 минути.
Морковите се варят в подсолена вода 10 минути и се нарязват на пръчици. Трите  яйца се сваряват, обелват се и се нарязват на половинки.
Каймата се поставя върху алуминиево фолио или влажна кърпа и се разстила в овална форма с дебелина 1 см. В единия край се редят моркови, яйца и нарязана на ивички кисела краставичка. Чрез повдигане на кърпата внимателно се оформя руло. Поставя се в тава, така че да лежи върху страната, където е затворено. В тавата се наливат олиото и малко вода. Пече се 45-50 минути в предварително загрята на 180 С фурна. Поръсва се с кашкавал и се запича още 10 минути.
Категория: Кулинарна тетрадка | Добавил: jivi (31.05.2009) | Автор: Живка Петрова
Просмотров: 765 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт

Поиск

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz