Неделя
24.09.2017
17:57
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Моите зимни вечери...
Главная Регистрация Вход
Каталог статии »
Меню сайта

Категории раздела
Ако си тъжен [33]
Време за губене [19]
Градове и страни [20]
Детски кът [17]
Здраве и красота [33]
История [12]
Кулинарна тетрадка [23]
Култура и изкуство [26]
Литература [41]
Личности [27]
Образование [23]
Общество, Политика [30]
Психология [23]
Растения и животни [10]
Семейство и дом [30]
Технологии [28]
Философия [23]
Християнство [45]
Шеги и анекдоти [32]
Коледа и Нова година [50]

Статистика

Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Главная » Статьи » Кулинарна тетрадка

В категории материалов: 23
Показано материалов: 1-10
Страницы: 1 2 3 »

Сортировать по: Преглед

Сложете в подходящ съд млякото, сметаната, начупения на парченца шоколад, захарта и ванилията. Загрейте бавно, като разбърквате непрекъснато, докато шоколадът се разтопи. Трябва да се получи кремообразна консистенция.

Кулинарна тетрадка | Преглед: 232 | Добавил: jivi | Дата: 07.07.2014 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментари (0)

Необходими продукти: 500 г пилешки дробчета, 2 твърдо сварени яйца, 1 малка глава кромид лук, 2 скилидки чесън, 2 с. л. олио, 30 г краве масло, 1 с. л. чубрица, 1 ч. л. соев сос, сол и черен пипер на вкус.
Пастета може да се използва както по традиционния начен намазан на филии хляб, също и като плънка за приготвяне на различни предястия.
Кулинарна тетрадка | Преглед: 1217 | Author: Живка Петрова | Добавил: jivi | Дата: 30.07.2011 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментари (0)

Още една любима рецепта за пости.
Продукти: 1 малка кисела зелка, 1 чаена чаша фасул, 3/4 ч. чаша олио, 2 глави лук, 1 лъжичка червен пипер, джоджен, сол
Фасулът се накисва в студена вода за 10 -12 часа, след това се сварява в малко вода с 2-3 суп. лъжици олио.
Кулинарна тетрадка | Преглед: 995 | Author: Живка Петрова | Добавил: jivi | Дата: 10.03.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментари (0)

Диетична салата, която е много подходяща по време на пости. Продукти: 4 връзки магданоз, 1 лимон, 100 гр. булгур, 300 гр. сурови белени домати, 3 с.л. зехтин, сол  Може да се добави ситно нарязан пресен чесън или пасиран стар чесън, 20 гр. ядки или семена – слънчоглед или сусам, 1-2 сварени яйца, ситно нарязани, ситно нарязан лук.
Кулинарна тетрадка | Преглед: 839 | Author: Фитнес Инструктор | Добавил: jivi | Дата: 09.03.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментари (0)

Необходими продукти: 8 големи филии хляб; 400 г кайма смес; 4 яйца; 100 г кашкавал; 1 ч.л. чубрица; ½ ч.л. червен пипер; ½ ч.л. сминдух; 1 ч.л. шарена сол; 1 ч.л. сол.
Начин на приготвяне... 
Кулинарна тетрадка | Преглед: 1105 | Добавил: jivi | Дата: 24.11.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментари (0)

Виенски шницел (на немски език - Wiener Schnitzel) е ястие от силно начукано месо, панирано в хлебни трохи (галета), брашно и разбити яйца, и изпържено в маслена баня след това.
Истинският виенски шницел е с размер, който му позволява да стърчи лекичко извън чинията. Според виенчани панировката трябва да седи свободно като костюм за джогинг, а не плътно да прилепва към месото като водолазен костюм. Готовият шницел задължително се поръсва с лимонов сок, като за целта се сервира с четвъртинка от лимон. Задължителните гарнитури са зелена салата, картофена салата, салата от краставици или задушени с много магданоз картофи. Виенчани хапват любимия си шницел задължително с бира на обяд и с червено вино на вечеря.
Кулинарна тетрадка | Преглед: 2073 | Author: Живка Петрова | Добавил: jivi | Дата: 05.05.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментари (0)

Продукти: 4 бр. яйца, 1,5 ч.ч. захар (около 280 гр), 4 с.л. олио, 2 ч.ч. брашно, 10 гр. бакпулвер (1 пак.), 1 ванилия, 50 гр. шоколад. Яйцата се разбиват до получаване на гъст крем, добавя се захарта и продължава да се разбива до удвояване на обема. Прибавят се при непрекъснато разбиване олиото, брашното и бакпулвера.
Кулинарна тетрадка | Преглед: 753 | Author: Живка Петрова | Добавил: jivi | Дата: 18.07.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментари (0)

Окрошка е руска студена супа. Името произлиза от крошить, което означава натрошаване на малки парчета.
В класическият вариант супата е микс от свежи зеленчуци (краставици, зелен лук, репички), варени картофи и яйца, шунка (сух салам или сухо месо) и квас. Алтернативните варианти могат да се направят с друга течност вместо квас (кефир, сурватка, бира, разреден оцет, разреден йогурт и др.).
Съставките се нарязват на малки кубчета и се смесват с кваса преди ядене. Въпреки че съставките са подобни на тези в руската салата, вкусът на окрошката е много по-различен от този на салатата.
Окрошката се смята за идеална за лятото, тъй като е освежаваща. Може да се яде и с млечна сметана и/или горчица.
Кулинарна тетрадка | Преглед: 1318 | Добавил: jivi | Дата: 03.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментари (0)

Класическа рецепта за руло от кайма с плънка от яйца, моркови и кисели краставички. Каймата се поставя върху алуминиево фолио или влажна кърпа и се разстила в овална форма с дебелина 1 см. В единия край се редят моркови, яйца и нарязана на ивички кисела краставичка. Чрез повдигане на кърпата внимателно се оформя руло.
Кулинарна тетрадка | Преглед: 767 | Author: Живка Петрова | Добавил: jivi | Дата: 31.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментари (0)

Продукти: 1 кг. свежи тиквички (4 броя); 1 кофичка кисело мляко (400 гр.); 2 стръка пресен чесън ( 2-3 скилидки стар); 1/2 връзка копър; сол на вкус; брашно за паниране; олио за пържене.
Кулинарна тетрадка | Преглед: 1490 | Author: Живка Петрова | Добавил: jivi | Дата: 05.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментари (0)

1-10 11-20 21-23
Вход на сайт

Поиск

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz